HomeBoerendrama ‘Kiem’ over de maakbaarheid van het leven

Boerendrama ‘Kiem’ over de maakbaarheid van het leven

Hij zit klem tussen de regelgeving van de overheid en een dwingend systeem, beheerst door agrarische multinationals. Zijn omgeving is veranderd in een eentonig landschap.

Deze onbekende vrouw die aan komt waaien, heeft hij daar niet bij nodig. Zoveel staat vast. Zij is door iedereen in de steek gelaten. Uit de verplichte test is gebleken dat ze in verwachting is van een baby met het Downsyndroom. Tegen de heersende mores in besluit ze haar kindje toch te houden.

Beiden zijn ze vastgelopen in een wereld van onbegrensde groei, waarin voor wat afwijkt geen plaats meer is. Schoorvoetend leren de twee elkaar kennen. Voor het eerst in lange tijd kunnen ze weer lachen. En zingen. Tot de vliezen breken…

Lees hier de publieksreacties van Kiem

#boerenpeil
In deze theatervoorstelling van Karavaan wordt de actuele boerenproblematiek verbeeld. Kiem speelt op de plek waar het om gaat: op de akkers van een goed functionerend landbouwbedrijf. Een plek waar hard wordt gewerkt, zoals overal elders, en ook geworsteld. In het weidse vlakke land kijk je naar een intiem en persoonlijk verhaal. Een verhaal over een situatie in de toekomst, die het uiterste gevolg zou kunnen zijn van het huidige systeem dat dreigt vast te lopen. Tenzij we andere richtingen in durven te slaan.

Meer info en bestellen kaarten:
https://www.karavaan.nl/voorstellingen/kiem-reprise/

Heerhugowaard: 11 t/m 15 augustus (nog kaarten beschikbaar voor 11 en 13 augustus)
Boerderij Ursem-Zuurbier, Donkereweg 6A, Heerhugowaard

Haarlemmermeer: 10 t/m 12 september
Landgoed Kleine Vennep, Hoofdweg 1041, Nieuw-Vennep

 

Foto’s van het evenement