HomeBoerenuitje rondom Losser

Boerenuitje rondom Losser

Een autoroute [met een lengte die jezelf bepaalt] of fietstour rondom Losser. Met onderweg diverse mooie prachtige boerenbedrijven die overheerlijke streekproducten verkopen. Met de start in Glane met een route langs het slingerende riviertje de Dinkel. Vergeet onderweg niet om van de bezienswaardigheiden in dit deel van Twente te genieten. Extra leuk zijn de picknickbanken met Twentse spreuken die op 50 verschillende plekken staan, zoals  ‘Ik bin onwies wies met oe’. 

Highlights

  • Melktap de Beekhoek aan de Glanerbrugstraat 24 in Glane. Goed zichtbaar voor de voorbijganger.
  • Iedere laatste zaterdag van de maand is er een boerenmarkt in Losser waar diverse streekproducenten aanwezig zijn.
  • Bij boerderijwinkel De Veldmaat verkopen ze in het winkeltje vlees van eigen Limousin koeien. En worst uit onze eigen worstmakerij zoals: verse en droge metworsten, limoburgers, gehaktballen en natuurlijk de ‘Twentse baklever’. www.boerderijwinkeldeveldmaat.nl  Openingstijden: woensdag t/m vrijdag: 8.30 – 12.30 en van 13.30 – 18.00 / Zaterdag: 8.30 – 15.00 uur
  • Tijd voor ijs! Op het erf van de familie Meijer kun je terecht voor ijs, koffie en huisgemaakt gebak, zowel binnen als buiten op het terras. Maandag:  11.00 – 18.00 uur / Woensdag t/m zaterdag: 11.00 – 18.00 uur  / Zondag: 10.00 – 18.00 uur www.loaboerke.nl 
  • Op naar Beuningen. In het buitengebied aan deBeuningerstraatligt Kruimelboerderij Koelant, de boerderij van Ben, Pauline, Rolf en Petra. Van de 12 melkkoeien wordt kaas gemaakt. Voor een gezellig praatje staat de familie altijd klaar.  Geopend op vrijdag en zaterdag van 14.00 – 18.00 uur.
  • Bij de melktap van Erve Sleiderink kun je melk tappen, een ijsje eten maar ook kleine leuke cadeautje kopen, zoals dienbladen en houten onderzetters, gemaakt door de deelnemers van de zorgboerderij. [iedere dag geopend]

Andere bijzondere bezienswaardigheden

  • Een rondje door het Lutterzand, het 750 ha grote natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.  De ‘greune stet’ het beroemde plekje van de Dinkel waar je ook de ijsvogel en andere bijzondere vogels kunt ontdekken.
  • Het landgoed Singraven in Denekamp.  Schitterend gelegen langs de Dinkel met vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen. Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden.

Maak kans op een prachtig boerenwinpakket 
Stuur een mooie foto of selfie in via de QR-code of mail deze direct naar info@noord-oost-twente.ltonoord.nl. Zo maak je kans op een prachtig boerenwinpakket. Doe je mee? 

Downloaden van het smakelijke streekproductenoverzicht, klik hier…

Veel plezier tijdens de zomer 2021! 

Zie ook: LTO Noord, afdeling Noord-Oost Twente | Facebook

Foto’s van het evenement