HomeDe Fruitigste Kleinfruitdagen

De Fruitigste Kleinfruitdagen

Het is bijna weer zover! De oogst van het Nederlands kleinfruit begint op gang te komen. Dat moment willen onze kleinfruittelers niet zomaar voorbij laten gaan, maar delen met jóu!

Tijdens De Fruitigste Kleinfruitdagen op 6, 7, 13 & 14 juli stellen verschillende Nederlandse fruittelers hun bedrijf open voor het publiek. Maak kennis met de teelt van blauwe bes, framboos, braam, rode bes, kers, pruim en aardbei. Proef en ervaar zelf hoe lekker en gezond het kleinfruit van Nederlandse bodem is.

Bij alle deelnemende telers kun je meedoen aan verschillende activiteiten, zoals rondleidingen, proeverijen en zelf fruit plukken. Voor kinderen is er ook volop te doen, zoals knutselen, kleuren en spelen.

Deelnemende telers in Limburg

 • Plantage Blankwater
  Fruitsoort: blauwe bessen
  Openingsdagen tijdens de Fruitigste Dagen: zaterdag 6 juli, zondag 7 juli, zaterdag 13 juli, zondag 14 juli
  Activiteiten: zelf plukken, terras met lekkernijen, koffie, thee en frisdrank, een boerderijwinkel met blauwe bessenproducten en de verkoop van blauwe bessen
 • Kersenbedrijf Schaepkens
  Fruitsoort: kersen
  Openingsdagen tijdens de Fruitigste Dagen: zondag 7 juli
  Activiteiten: kersenplukken ‘all you can eat’, rondrit met de kersenpluktrein, kersenpitspugen voor ambachtelijke prijsjes, terras met lekkernijen, koffie, thee en frisdrank, ambachtelijke barbecue, ambachtelijk ijs, streekproductenmarkt, schminkster voor de kideren, imker met Limburgse honing, zuivelboerderij Avezaat, Zonnehoeve Valkenburg, Coöperatie Land van Kalk en activiteiten voor de kinderen.

Niet alleen in Limburg zijn er deelnemende telers, door heel Nederland is het mogelijk om fruit telers te bezoeken tijdens De Fruitigste Kleinfruitdagen. Klik hier voor meer informatie en de bekijk andere deelnemende telers. 

 

Foto’s van het evenement