HomeDe Fruitigste Kleinfruitdagen

De Fruitigste Kleinfruitdagen

Het is bijna weer zover! De oogst van het Nederlands kleinfruit begint op gang te komen. Dat moment willen onze kleinfruittelers niet zomaar voorbij laten gaan, maar delen met jóu!

Tijdens De Fruitigste Kleinfruitdagen op 6, 7, 13 & 14 juli stellen verschillende Nederlandse fruittelers hun bedrijf open voor het publiek. Maak kennis met de teelt van blauwe bes, framboos, braam, rode bes, kers, pruim en aardbei. Proef en ervaar zelf hoe lekker en gezond het kleinfruit van Nederlandse bodem is.

Bij alle deelnemende telers kun je meedoen aan verschillende activiteiten, zoals rondleidingen, proeverijen en zelf fruit plukken. Voor kinderen is er ook volop te doen, zoals knutselen, kleuren en spelen.

Deelnemende telers in Overijssel

  • Greftenhoeve in Vriezenveen
    Fruitsoort: blauwe bessen, rode bessen, kruisbessen en zwarte bessen
    Openingsdagen tijdens de Fruitigste Dagen: vrijdag 6 juli en zaterdag 13 juli
    Activiteiten: zelfpluk, terras, kleuren, wandelen door de natuurweide, koffie met blauwe bessen vlaai in de boeren trein onder de oude eiken en een bessenwinkel

Niet alleen in Overijssel zijn er deelnemende telers, door heel Nederland is het mogelijk om fruit telers te bezoeken tijdens De Fruitigste Kleinfruitdagen. Klik hier voor meer informatie en de bekijk andere deelnemende telers. 

 

Foto’s van het evenement