HomeDe Fruitigste Kleinfruitdagen

De Fruitigste Kleinfruitdagen

Het is bijna weer zover! De oogst van het Nederlands kleinfruit begint op gang te komen. Dat moment willen onze kleinfruittelers niet zomaar voorbij laten gaan, maar delen met jóu!

Tijdens De Fruitigste Kleinfruitdagen op 6, 7, 13 & 14 juli stellen verschillende Nederlandse fruittelers hun bedrijf open voor het publiek. Maak kennis met de teelt van blauwe bes, framboos, braam, rode bes, kers, pruim en aardbei. Proef en ervaar zelf hoe lekker en gezond het kleinfruit van Nederlandse bodem is.

Bij alle deelnemende telers kun je meedoen aan verschillende activiteiten, zoals rondleidingen, proeverijen en zelf fruit plukken. Voor kinderen is er ook volop te doen, zoals knutselen, kleuren en spelen.

Deelnemende telers in Zeeland

 • Fruitteeltbedrijf Flikweert
  Fruitsoort: frambozen
  Openingsdagen tijdens de Fruitigste Dagen: zaterdag 6 juli en zaterdag 13 juli
  Activiteiten: bloemenpluktuin, fruitpluktuin, gelegenheid om iets te drinken of eten op het pluktuinterras, speelgelegenheid voor de kinderen, wandelen in de vlindertuin, kinderboerderij ”wei’
 • Fruitbedrijf Houtekamer
  Fruitsoort: rode bessen, bramen, kersen, frambozen en bramen
  Openingsdagen tijdens de Fruitigste Dagen: zaterdag 6 juli
  Activiteiten: open dag, rondleiding door de boomgaard, demonstratie honing slingeren en vertelling over het leven van de honingbij, springkussen en diverse verkoopkraampjes
 • Schouwse Kers
  Fruitsoort: frambozen
  Openingsdagen tijdens de Fruitigste Dagen: zaterdag 6 juli en zaterdag 13 juli
  Activiteiten: kersenpit spugen, zelfpluk, koffie/thee
 • Landwinkel Oude Stoof
  Fruitsoort: rode bessen en kersen
  Openingsdagen tijdens de Fruitigste Dagen: zaterdag 6 juli en zaterdag 13 juli
  Activiteiten: toelichting over de kersen- en pruimenteelt, kersenspitspuugwedstrijd, proeverijtjes in de landwinkel, voor de kinderen een leuke attentie om mee naar huis te nemen, mogelijkheid om te kamperen in de boomgaard.

Niet alleen in Zeeland zijn er deelnemende telers, door heel Nederland is het mogelijk om fruit telers te bezoeken tijdens De Fruitigste Kleinfruitdagen. Klik hier voor meer informatie en de bekijk andere deelnemende telers. 

 

Foto’s van het evenement