HomeDe Garden Enkhuizen

De Garden Enkhuizen

Het verhaal van de Garden
Hoe groeit het ook alweer? Weet jij nog hoe bloemen, planten en kruiden eruit zien voordat je ze koopt? Voordat ze verpakt in handzame zakjes en pakjes, voorzien van labels en toevoegingen, in de schappen van de supermarkt, groentenwinkel of bloemist liggen? Wij laten het je zien. In de Garden ontdek je hoe de groenten, kruiden en tuinplanten groeien en bloeien in het veld. Terug naar de basis van ons voedsel en de mooie bos bloemen in de vaas. Om het belang van onze natuur te benadrukken, de kennis van weleer en de ‘vergeten’ groenten terug te brengen en je te inspireren om je eigen groenten- of bloementuin te bouwen.

Kijk ook op onze website: https://www.degarden.nl

Waarom de Garden?

 • inspiratie voor eigen tuin
  tuinliefhebbers doen ideeën op voor het planten, telen en bloeien van groenten, kruiden en bloemen in hun privétuin.
 • stimuleren gezonde voeding
  door de kennis van bezoekers te vergroten en hen te enthousiasmeren stimuleren wij het gebruik van verse groenten en kruiden bij de maaltijd.
 • stimuleren schooltuinen
  Kennis van het zaaien, telen en oogsten begint al vroeg. Wij stimuleren graag de inzet van schooltuinen. In de Garden testen wij tal van rassen en gewassen op geschiktheid voor schooltuinen.
 • kennis delen vanuit de branche
  Met trots tonen wij de veelzijdigheid van het assortiment, de schoonheid van de beplantingen en de constante vernieuwing op het gebied van telen en zaadveredeling.
 • vergeten groenten terugbrengen
  Vroeger was niet per se beter, maar sommige groenten die we zijn vergeten, mogen weer terug op het menu. Net als de kennis van voedselbereiding. Denk bijvoorbeeld aan pastinaak, tuinbonen en snijbiet.

De groenten, bloemen en kruiden van de Garden vind je in een prachtig gelegen tuin net buiten de vestingsgracht bij de Koepoort in Enkhuizen. Op de locatie waar gedurende tientallen jaren de Zomertuin van Sluis en Groot was gevestigd.

Openingstijden
de Garden in Enkhuizen is open voor het publiek in de periode van zaterdag 2 juli tot en met zondag 25 september 2022.
Op zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur. Alleen toegankelijk met toegangskaartje. Hier te bestellen of verkrijgbaar bij de ingang van de Garden. Je kunt met pin betalen.

Onze gidsen ontvangen je graag bij de groenten, bloemen en kruiden in de Garden. Kom je met een groep voor een rondleiding? Meld je dan even aan via info@degarden.nl zodat we voldoende gidsen beschikbaar hebben.

Een bezoek aan de Garden kan ook via een arrangement met rondvaart door Enkhuizen. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Toegangstarieven
Volwassenen € 5,00
Kinderen van 0-12 jaar gratis
Kinderen van 13-18 jaar € 2,50
Groepen op aanvraag

Foto’s van het evenement