HomeFiets en ontdek lekkere streekproducten in Hank en Dussen

Fiets en ontdek lekkere streekproducten in Hank en Dussen

Deze zomer daagt Fietsen voor m’n eten je uit om de fiets te pakken en in je buurt je voedselboodschappen bij elkaar te sprokkelen direct bij de boeren. Ontmoet de boer en stel gerust je vragen over verzorging of recepten.

Stap op eigen gelegenheid op je fiets met de stempelkaart die je download op de website van Fietsen voor m’n eten of huis-aan-huis bezorgd krijgt in Hank en Dussen. Op deze kaart staan de verkooppunten vermeld met adressen. Je bent vrij om in één dag alle deelnemers met boerderijwinkel of kraampje langs de weg te bezoeken of dat je het over een aantal dagen of weken uitsmeert. Je boodschappenlijstje kan bijv. bestaan uit: – BBQ-vlees, rundvlees, kippenvlees – eieren – groente en fruit – kruiden – honing – ingevroren soep (t/m juli) – zuivel – wijn (18+) – jam – vlierbloesemsiroop.

Tips: Check de openingstijden op onze website, op vrij- en zaterdagen zijn de meeste verkoop punten open. Vergeet je stempelkaart niet en nodig iemand uit om mee te gaan. Neem ook contant kleingeld mee, omdat je niet overal kan pinnen of met mobiel kan betalen. Zorg voor boodschappentas, fietstas of mand voor je boodschappen, koeltasje voor verse producten. Bij elk punt kun je iets lekkers uit de streek kopen en een stempel vragen op je kaart. Als je kaart (zo goed als) vol is, lever je deze in bij om een gevulde goodiebag op te halen bij:

Regio Advies Groep Dussen – Zelfstandig Adviseur RegioBank
Van der Dussenlaan 6a, 4271 AP Dussen

Of

Adviesbureau Verhoeven – Zelfstandig Adviseur RegioBank
Sint Elisabethstraat 25, 4273 EH Hank

Fietsen voor m’n eten is een landelijk consumentenplatform met regionale websites en facebookgroepen met als doel om je in beweging te zetten voor je eigen gezondheid door puurder eten, verse of diepvries verse producten terwijl je de boer of teler ontmoet op de plek waar het eten vandaan komt en je kan er terecht voor tips hoe te bereiden. Het mes snijdt aan 2 kanten: je eigen gezondheid verbeteren en de boer krijgt een betere waardering in prijs en betrokkenheid.

Bekijk alle 80 verkooppunten en fietsroutes in Altena via deze website: www.fietsenvoormijneten.nl/regio/altena.

Word lid van de facebookgroep Fietsen voor m’n eten – Altena en deel je foto’s en ontdekkingen in deze groep met vermelding van #stempelkaart. Check de website voor deze actie en bekijk het overzicht van alle deelnemende verkooppunten via: Altena – Fietsen voor m’n eten (fietsenvoormijneten.nl)

Aanmelden is niet nodig, maar wil je op de hoogte blijven van Fietsen voor m’n eten? Laat dan hieronder je gegevens achter.

Fietsen voor m’n eten – Altena

Foto’s van het evenement

Schrijf je hier in!

Fietsen voor m'n eten - Altena

Naam(Vereist)