HomeHistorische vaartocht door polder Het Grootslag

Historische vaartocht door polder Het Grootslag

Op 5 augustus kunt u een rondvaart maken met originele schuiten en een gids die u alles vertelt over de geschiedenis van het gebied. Aangezien dit het laatste gebied was dat van vaar- naar rijpolder ging en er in die tijd steeds meer aandacht was voor recreatie en toerisme, is er een vaarroute gemaakt. Deze duurt ongeveer 3,5 tot 4 uur.

U zult door prachtige natuurgebieden varen, waar u nog steeds de kleine stukjes eilanden kunt zien waar vroeger gewassen werden verbouwd. Ook zult u verhalen horen over Napoleon en Jacoba van Beieren, die hun stempel hebben achtergelaten in dit stukje West-Friesland. We zullen over De Overhaal varen, waar we ons laten overhalen. Maar waarom is hier zo dicht bij Enkhuizen een haven gekomen? Hoe zit het met de bewoning in Enkhuizen? Dit zijn allemaal interessante feiten die u tijdens de vaartocht zult horen van een gids.

Vanwege het 600-jarig bestaan van de polder kunt u volledig verzorgd mee op de schuit die vroeger voor het vervoer van producten werd gebruikt.
De vaartocht gaat over de Tocht, langs de resten van de vroegere vaarveiling en landtongen, de molen Ceres, over de Overhaal, door het prachtige stadje Enkhuizen, agrarisch landschap en natuurgebied. De vaartocht is georganiseerd in kader van 600 jaar polder het Grootslag. De gehele vaartocht gaat door de polder.

Kosten
€ 30,- per persoon

Start
Vertrek om 12.30 uur bij café De Paus in Lutjebroek.
Einde vaartocht om ongeveer 17.30 uur

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar trudebuysman@gmail.com. Hierbij graag het aantal personen vermelden en wat u wilt drinken. U ontvangt na aanmelding een betaalverzoek.
Geef u snel op, zodat we ervoor kunnen zorgen dat we voldoende schuiten hebben.

Foto’s van het evenement