HomeJongVeedag Peel en Maas

JongVeedag Peel en Maas

Op zondag 4 augustus in de JongVeedag Peel en Maas bij De Tienmorgen in Beers. De Tienmorgen probeert hiermee de band tussen kinderen en dieren te vergroten. Maar ook de burger kennis te laten maken met de melkveesector. 

Kinderen, jong volwassenen en de zorgboeren van de Tienmorgen gaan in een periode voorafgaand aan de keuring hun mooiste dieren hierop voorbereiden. De kalfjes en pinken moeten touwmak worden gemaakt, gewassen worden en ongeveer een week voor de keuring worden ze geschoren.

De kinderen worden een team met het kalfje om dit tijdens de JongVeedag aan de jury te mogen presenteren. De jury zal twee onderdelen beoordelen. ’s Ochtends zal de jury kijken naar de bouw van het jongvee. ’s Middags kijkt de jury naar de band tussen de kinderen en hun kalf of pink. Welk dier luistert het beste en loopt netjes mee.

De JongVeedag is een gezellige dag van belangstellende met een gezonde dosis wedstrijdspanning. De keuring verloopt volgens een strak keuringsregime. Klik hier voor meer informatie.

Hebben jullie ook kalveren en wil je ook eens aan zo’n wedstrijd deelnemen? Klik dan hier om je aan te melden.

Datum: zondag 4 augustus
Tijdstip: 10:00 uur tot 16:00 uur, publiek is de hele tijd welkom!
Entree: gratis

Foto’s van het evenement