HomeKijkje in de boomgaard

Kijkje in de boomgaard

Tussen Doesburg en Zutphen in Rha langs de IJssel liggen de fruitboomgaarden van Fruitbedrijf Horstink.

Hier worden sinds 1928 door de familie Horstink de lekkerste appels en peren geteeld. Uniek voor de Achterhoek.

Boomgaardterras – De boerderij ligt op een terp en vanaf het erf heb je een prachtig uitzicht over de boomgaard en de omgeving. Op boerderijterras De Groote Wei kun je genieten van het uitzicht met een kop koffie, appeltaart, glas appelsap of cider.

Wandelroute – Er is een uitgezette wandelroute van ca. 1,5 km dwars door de boomgaard waar ruim 45.000 appel-, peren-, pruimen- en kersenbomen staan. Zie hoe alles groeit. Langs de route staan informatieborden met leuke weetjes over het telen van fruit, de boomgaard, de dieren die je tegen kunt komen en de omgeving.

Leuk voor jong en oud – Meld je even aan bij de boerderijwinkel of het boomgaardterras voor je de boomgaard in gaat. De route kan alleen gewandeld worden tijdens openingstijden van de boerderijwinkel of het terras. De toegang is gratis, honden zijn toegestaan mits aangelijnd en poepzakje mee.

En nog even de kleine lettertjes – betreden van onze boomgaard is op eigen risico en er mag geen fruit of takken geplukt worden. Tijdens de oogsttijd van appels en peren is de wandelroute gesloten!

Meer informatie over de wandelroute vind je op www.fruitbedrijfhorstink.nl/beleving

Foto’s van het evenement