HomeKom krulstaart kijken!

Kom krulstaart kijken!

Kom op zaterdag 14 september van 11:00 uur tot 15:00 uur naar het Weekend van het Varken bij Kloosterboerderij van Buuren! Varkens zijn nieuwsgierige dieren met een sterke drang om hun omgeving te verkennen. Bij Kloosterboerderij van Buuren krijgen ze daar alle kans toe.

De varkens staan in de buitenlucht met hun poten in de aarde en kunnen de hele dag wroeten. Ze hebben veel ruimte en frisse lucht, en genoeg te doen. Dit is dé kans om een varken te ontmoeten. Want zeg eerlijk: wanneer kom je die nou tegen?

Rondleiding

Om 11.00 uur kunt je meedoen met de (gratis) rondleiding over de boerderij. Eigenaar Robert van Buuren neemt je mee langs de koeien en de buitenvarkens en vertelt over de dieren en de boerderij.

Boerderijquiz en kleurwedstrijd

Kinderen kunnen met een boerderijquiz een heus diploma verdienen. En met een kleurwedstrijd maken ze kans om een jaar lang gratis de dieren te mogen voeren!

Fotowedstrijd

Ook is er een fotowedstrijd. Stuur je mooiste varkensfoto van het Weekend van het Varken voor 19 september naar info@kloosterboerderijvanbuuren.nl en maak kans op een borrelpakket!

 

Ben je onlangs in Estland, Letland, Litouwen, Polen, Slowakije, Hongarije, Oekraïne, Moldavië, Roemenië, Servië, Bulgarije, Italië of Duitsland geweest? Kom dan niet naar het Weekend van het Varken. Je zou de varkens dan kunnen besmetten met Afrikaanse varkenspest. Dit virus is niet gevaarlijk voor mensen, maar wel levensgevaarlijk voor varkens. Om diezelfde reden mogen de varkens niet gevoerd worden met zelf meegebracht eten.

 

Kijk voor meer informatie op: https://www.kloosterboerderijvanbuuren.nl/

Foto’s van het evenement