HomeLoeren bij de boeren – Boerenuitje Hertme

Loeren bij de boeren – Boerenuitje Hertme

14,5 km lange fietsroute rondom Hertme met onderweg twee prachtige boerenbedrijven. Hertme en Zenderen behoren tot de gemeente Borne. Hertme telt bijna 500 inwoners en 1350 inwoners met een groot en prachtig buitengebied en wordt ook wel de Groene Poort van Twente genoemd. 
Van 10 juli t/m 5 september kun je deze prachtige route fietsen en gebruik maken van het gratis kopje koffie op vertoon van de (digitale) fietsroute.  Zie hier de route – Boerenuitje Hertme

Highlights tijdens de fietsroute 

  • Bij de familie Jannink-Schabbink is het mogelijk om te genieten van heerlijke biologische eieren en meer. Zomaar even tijd nemen voor een kop koffie en krentenwegge. En, wanneer de kippen buiten zijn, genieten van het scharrelen van deze kippetjes onder de bomen. Sinds kort zijn de mogelijkheden uitgebreid. 
    De eitomatiek (zelfbedieningsautomaat) en het rustpunt zijn iedere dag geopend van 09.00-21.00 uur. (zondag vanaf 10.00 uur).
    De boerderijwinkel is op donderdag geopend van 13.00-17.00 uur en vrijdag en zaterdag van 10.00-16.00 uur.
  • Bij de familie Bonthuis is het mogelijk om te genieten van overheerlijke zuivel.
    Blije Zuivel is een plek waar via zelfbediening ambachtelijk ijs en oer zuivel direct bij de boer gekocht kan worden. Ijs van melk van eigen koeien. Een verfrissende tussenstop tijdens een leuke fietsroute. Iedere dag geopend van 8.30-21.00 uur.
    Meer info: https://www.visitborne.nl/horeca/streekproducten/36733-blije-zuivel/ 

Verwondering en verbondenheid staat centraal in de fietsroute over het Kloosterpad Zenderen. Daar waar vroeger de nonnen (Carmelitessenklooster) en paters (Karmelietenklooster) huisden kun je nu genieten van de mooiste uitzichten en bewaarde juweeltjes.  

Maak kans op een prachtig boerenwinpakket 
Stuur een mooie foto of selfie in via de QR-code of mail deze direct naar info@noord-oost-twente.ltonoord.nl

Zo maak je kans op een prachtig boerenwinpakket. Doe je mee? 

Downloaden van de fietsroute kan hier… Boerenuitje Hertme
Veel fietsplezier tijdens de zomer 2021 

Foto’s van het evenement