HomeMelk & Move

Melk & Move

Melk & Move een evenement waar we het gezonde van verse, laag bewerkte, boeren zuivel combineren met sport. Om de mensen dichter bij de boerderij te krijgen en meer informatie te geven over hoe een gezonde leefstijl op te bouwen en hoe de minder bewerkte zuivel eraan bijdraagt.

‘Ik (Nanne van Dijk) werk momenteel deels in de beweegsector en deels in de zuivelsector. Door mijn interesse en verschillende onderzoeken naar gezonde voeding kom ik er steeds meer achter hoe nauw de verbinding is tussen een gezonde leefstijl (kijkend naar vooral de b, v en o van de BRAVO factoren) en de gezonde laag bewerkte producten die geproduceerd worden in boerderijwinkels. Vandaar dat we de samenwerking aan zijn gegaan met BodyVision Healthclub om een evenement op te zetten waar deze 3 factoren allemaal aan bod komen. We willen deelnemers doormiddel van 3 workshops kennis laten maken met de boerderij, de gezonde producten en verschillende vormen van beweging.’

Workshop 1
Deze workshop is gericht op de zuivel en de boerderij. Hierin geeft Nanne een presentatie over een gezonde leefstijl en hoe je de zuivel hierin toepast. Als de deelnemers de theoretische kennis op hebben gedaan, gaan ze mee naar buiten waar ze een kijkje mogen nemen op de boerderij en kunnen ze zien waar de zuivel nou daadwerkelijk vandaan komt.

Workshop 2
Deze workshop is een powerwalk/bootcamp. De deelnemers worden hier op het fysieke gebied uitgedaagd om ze te laten zien dat het lichaam meer kan dan ze zelf hadden gedacht, of het inzicht te geven dat er misschien toch meer aan beweging gedaan moet worden. Ook laat Nanne je tijdens een bootcamp zien hoeveel je aan workout kan doen met weinig en simpele materialen.

Workshop 3
Een workshop koeienyoga. Tijdens deze workshop verdiepen gaan jullie verdiepen in de O van ontspanning. Het doel van de yoga is een diepere connectie met jezelf en de koeien aangaan. Voor de deelnemers die niet spiritueel ingesteld zijn zorgt de yoga voor een stukje ontspanning en lengte creëren in de spieren.

Tussen de workshops door is een verzorgde lunch bestaande uit boerderij producten, zo kunnen jullie ervaren hoe de zuivel smaakt en wat de laag bewerkte zuivel (op de korte termijn) doet met het lichaam.

 

Schrijf je hier in!

Melk & Move - Nanne van Dijk

Naam(Vereist)
Fitheid naar eigen inschatting(Vereist)