HomeMestmoeders – Theater over vrouwen aan het roer van een boerenbedrijf

Mestmoeders – Theater over vrouwen aan het roer van een boerenbedrijf

Verplaats jezelf naar het open land, onder de blote hemel bij een boerenbedrijf in Noord-Holland. Het verhaal begint: als de jonge bedrijfsopvolger verongelukt, staat zijn zus onverwacht voor een moeilijke keuze. Door het overlijden van haar broer verschuiven de verhoudingen in het gezin, waar de boerin al generaties lang aan het roer staat. Er rust een zware taak op haar schouders. Zal ze het bedrijf van haar ‘mestmoeders’ voortzetten of moet ze besluiten het licht uit te doen?


Midden in een diepe persoonlijke crisis onderzoekt ze de kansen voor zichzelf en het familiebedrijf. Gelijktijdig groeit de band met haar ‘mestmoeders’ en ontstaat er een nieuwe verstandhouding tussen de vier generaties.

Mestmoeders is een muzikale theatervoorstelling over hoe een jonge boerin zich moet verhouden tot de toekomst: doorgaan op de bekende weg of kiezen voor duurzamere landbouw? Je niet storen aan klimaatverandering en stikstofdebatten of ‘afbreken’ wat je ouders hebben opgebouwd?

“Mest, dé essentiële grondstof om iets tot volle wasdom te laten komen. Een onderdeel van de kringloop in de natuur en dus: in ons. Mest en moeders; met liefde en voeding als moeder je kind naar volwassenheid begeleiden, en mest: zien hoe uitrijden ervan bijdraagt aan biodiversiteit, bodemleven en opbrengst.”
– Hedwig Louise Bakker-Brandsma, moeder en (biologisch) boerin

Meer info en bestellen kaarten: https://www.karavaan.nl/voorstellingen/mestmoeders/