HomeMet de boer op ontdekkingstour

Met de boer op ontdekkingstour

Altijd al meer willen weten over waar je eten vandaan komt? Kom dan op zaterdag 13 juli een kijkje nemen op de boerderij van familie Hofstede.

Spelenderwijs kinderen in verschillende leeftijdscategorieën kennis laten maken met het leven op de boerderij. Waar komt mijn eten vandaan? Hoe groeit het, wat is daarvoor nodig, hoe wordt het geoogst en komt het uiteindelijk op mijn bord terecht? Met elkaar gaan we verschillende producten verzamelen; melk, eieren, meel en suiker/stroop om hiermee een pannenkoek te maken.

Dit is aan de hand van verschillende spelletjes die zijn uitgezet op het bedrijf. Waaronder kruiwagen race, koe melken en ringsteken op een pony. Maar ook een rodeostier. En voor de kinderen die lekker willen kleuren is er een tekentafel met leuke knutsel spulletjes over de boerderij. Verder vinden er verschillende rondleidingen plaats op het bedrijf. Zo vertelt de familie Hofstede over hun melkveehouderij.  En de molenaar over hoe de tarwe uiteindelijk wordt vermalen tot meel. De dag sluiten we af met een gezamenlijke Pannenkoeken lunch.

Datum: zaterdag 13 juli 2024
Tijdstip: inloop vanaf 09:30 uur, programma van 10:00 uur tot 14:00 uur
Entree: gratis, opgeven is niet nodig

Foto’s van het evenement