HomeMuseum Sow to Grow

Museum Sow to Grow

Plantenveredeling is van bijzonder belang voor de voedselvoorziening en de veraangenaming van de wereld. Met de groeiende wereldbevolking, klimaatverandering en verstedelijking, dreigt een tekort aan voedsel te ontstaan.

In en rond interactief Museum Sow to Grow, een museum voor jong en oud, ervaar je wat er allemaal komt kijken bij de ontwikkeling van moderne planten.

In de Kloostertuin, naast het museum en op het voorplein aan de Westerstraat 111 in Enkhuizen groeien en bloeien natuurlijke voorbeelden van wat je dagelijks tot je neemt en waar je van kunt genieten. Laat je verrassen door de gewassen, die er, in vergelijking met veel verwerkte en verpakte producten in de supermarkten, heel anders uitzien.

Het Museum Sow to Grow biedt je een modern belevingsproject over de fascinerende wereld van de plantenveredeling. Op interactieve wijze maak je kennis met het onderwerp waarover je vast meer wilt weten. In zeven stappen en met behulp van proefjes in een echt laboratorium vergroot je je kennis van land- en tuinbouw. Ervaar zelf, door een verandering in het DNA van een plant, welke invloed dat heeft op een vrucht van de paprikaplant.

In de ‘Zaadklaarmakerij’ mogen kinderen zelf een zakje zaad afvullen en versturen. Hoe leuk is dat.

Misschien doe je zelfs een idee op voor je opleiding binnen deze boeiende sector met voldoende werkgelegenheid en carrière kansen.

Voor meer informatie over o.a. leerzame exposities en cursussen zie onze website www.sowtogrow.nl of onze Facebook-pagina.

Houders van de Museumkaart hebben gratis toegang.

 

 

 

Foto’s van het evenement