HomeOogstfeest Krommerijnstreek

Oogstfeest Krommerijnstreek

Op het Oogstfeest wordt aandacht besteed aan het agrarisch gebruik van het Kromme Rijngebied. Als bezoeker krijg je een goed beeld van hoe de bedrijfsvoering vroeger ging en hoe dat tegenwoordig gebeurt. Ook de toekomstverwachtingen in de agrarische sector zijn onderdeel van het Oogstfeest.

Thema: klimaatverandering en de agrarische sector

Om de twee jaar wordt er in Cothen een Oogstfeest georganiseerd door een groep enthousiaste ‘oogstfeesters’ met veel interesse voor de agrarische sector. Het eerste Oogstfeest in 2007 was kleinschalig, maar inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een groot Oogstfeest met in 2022 zo’n 6000 bezoekers.

Het landschaps- en natuurbeheer en het educatieve karakter is op het Oogstfeest volop aanwezig. Alle activiteiten, demonstraties en kraampjes zijn agrarisch gerelateerd. Op het Oogstfeest zijn een aantal agrarische bedrijven opengesteld voor het publiek. Rond en op deze bedrijven zijn tal van activiteiten, waarbij de kinderen zeker niet vergeten worden.

Enthousiaste, ervaren mensen uit de Kromme Rijnstreek geven rondleidingen op de voor het publiek opengestelde bedrijven. Stap in een fruittreintje en laat je rondrijden langs de prachtige fruitbomen. Wandel langs de vele kramen met oude ambachten en sector gerelateerde producten en/of diensten. Geniet van de optredens van gezellige (boeren)dansgroepen, en de prachtige historische tractoren.

Het Oogstfeest is een gezellige ontmoetingsplek voor boeren, burgers en buitenlui!

Je bent van harte welkom!

Entree: gratis, aanmelden is niet nodig
Datum: 31 augustus 2024

 

Kijk voor meer informatie op: www.oogstfeestkrommerijnstreek.nl

 

Oogstfeest Krommerijnstreek

Foto’s van het evenement