HomeOpen dag Bollenstreek in Bedrijf

Open dag Bollenstreek in Bedrijf

In de Duin- en Bollenstreek zijn veel agrarische bedrijven te vinden: bloembollenbedrijven, kwekerijen van bloemen en vaste planten, veehouderijen en aanverwante bedrijven. Wat houdt deze bedrijven bezig, welke producten verkopen ze, wat doen de ondernemers aan duurzaamheid en waarom zijn ze gevestigd in de Bollenstreek? Ontdek het tijdens de open dag Bollenstreek in Bedrijf. Kom een kijkje nemen in de bedrijven en luister naar het verhaal dat de ondernemers vertellen. Je ruikt de bollen en ziet de trekkers, je hoort de weidevogels en bent lekker buiten, in onze mooie natuur.

Open bedrijven op 13 augustus
De agrarische open dag Bollenstreek in Bedrijf 2022 vindt plaats bij zes bedrijven aan de Prinsenweg en omgeving in Voorhout:

1. Kallaland-Agriko
2. Theo van Iterson
3. C.C.A. van der Vlugt
4. T.J.M. Leenen
5. Matth. Verdegaal
6. Loonbedrijf Salman

De eerste vier bedrijven vind je aan de Prinsenweg, Matth. Verdegaal zit aan de Frank van Borselenlaan en Loonbedrijf Salman aan de Teylingerlaan.

Op zaterdag 13 augustus van 10.00 tot 16.00 uur kun je bij deze bedrijven een kijkje nemen in de bollenschuur en op het land. De ondernemers vertellen alles wat je wilt weten over de teelt en verwerking van bollen, bloemen en vaste planten. Op elk bedrijf vind je ook een extra activiteit die te maken heeft met natuur en landschap. Voor kinderen is er ook van alles te doen. Op deze manier is de open dag leuk en leerzaam voor jong en oud.

Waarom Bollenstreek in Bedrijf?
Tijdens de open dag krijgen omwonenden, bewoners van de Bollenstreek en toeristen de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij de agrarische bedrijven. Zo raakt de omgeving meer betrokken bij het agrarisch ondernemen in de Duin- en Bollenstreek.

Wat kun je verwachten tijdens de open dag?
Tijdens de open dag zetten diverse agrarische bedrijven – die naast elkaar liggen – hun deuren open voor het publiek. Zij laten zien wie zij zijn, hoe het bedrijf eruit ziet en welke werkzaamheden er achter hun deuren en op het land plaatsvinden. Daarnaast zijn er op veel bedrijven extra activiteiten, zoals: een bijenhouder, de agrarische natuur- en landschapsvereniging, het Hoogheemraadschap van Rijnland en lokale cultuurhistorische verenigingen. Tussen de bedrijven rijdt een treintje, waar je op en af kunt stappen.

Rondleidingen
De ondernemers en hun medewerkers vertellen vol passie over het bedrijf, over hun producten en de doelen die zij hebben. Zij beantwoorden al je vragen over de geheimen van het vak. In sommige bedrijven worden rondleidingen gegeven, bij andere bedrijven kun je vrij rondlopen.

Kijk ook op de website van Greenport Duin- en Bollenstreek en op de Facebookpagina Bollenstreek in bedrijf

 

 

Foto’s van het evenement