HomeOpening melktap en kunstwerk Beleef Flevoland

Opening melktap en kunstwerk Beleef Flevoland

Op 1 juli a.s. zal melktap De Kandelaar officieel worden geopend. De Kandelaar is een melkveeen akkerbouwbedrijf met Bed & Breakfast midden in het landelijk gebied van Flevoland. De melktap is geplaatst op een terras met daarbij het verhaal van Flevoland. Tijdens het openingsweekend op 1 en 2 juli zal er een kleine markt plaatsvinden van 10.00 tot 17.00 uur. 

Het idee van de melktap ontstond enkele jaren geleden bij Mariska van Diepenbeek samen met haar man Marc en haar broer Joris van Kempen. Ze wilden graag de meerwaarde van volle koeienmelk meegeven aan burgers en buitenlui. Echter een tap alleen gaf weinig voldoening en zo ontstond het idee Chill with milk.

In het voorjaar van 2021 werden de eerste voorbereidingen getroffen voor het melkhuisje. Helaas werden zij in augustus opgeschrikt door het onverwachte overlijden van Marc door een noodlottig ongeval. Daardoor liet de ingebruikname van de melktap langer op zich wachten. Echter, de bewoners van De Kandelaar pakten de draad weer op, om in de geest van Marc het plan voort te zetten. Het melkhuisje was immers al geplaatst door Marc en ook het terras was klaar. Daarom heeft het terras nu extra aandacht in de vorm van Marc’s terras, omdat de aanwezige relaxstoel nog door hem is gemaakt.

Het huisje van de melktap met boerderijautomaat is te vinden op een terras. Hier kan heerlijk worden genoten van het prachtige polderlandschap en worden ervaren dat je op de bodem van de zeebodem bent. Niet alleen genieten maar ook het verhaal van Flevoland wordt verteld oftewel Beleef Flevoland. Ter omlijsting van de opening vindt tijdens het openingsweekend een mini-markt plaats, waar diverse leuke, verrassende dingen en lekkers te verkrijgen is. Zo zal Carolz aanwezig zijn met mooie boxershorts, ijs van De IJsbrouwers en bier van Artemis. Daarnaast is er kaas van De Kandelaar te verkrijgen in diverse smaken.

De markt vindt plaats op vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli tussen 10.00 en 17.00 uur op De Kandelaar, Hoekwantweg 7, Biddinghuizen  

Foto’s van het evenement