HomePieperdag

Pieperdag

Sinds een aantal jaren houdt Boerderijwinkel Lensink een Pieperdag. De toegang en activiteiten zijn gratis voor iedereen!

Boerderijwinkel Lensink wil graag dat jong en oud kan genieten en ontdekken van en met het boerenleven. Boerderijwinkel Lensink stelt hun boerderij open en verzinnen een aantal leuke educatieve activiteiten op. Hiermee hopen ze mensen een onvergetelijke dag te kunnen bezorgen. Wat een van de standaard activiteiten is en waarom het Pieperdag heet is omdat kinderen zelf hun PIEPERS mogen rooien. Dus zelf uit de grond halen, bewust zijn dat er eerst vieze handen ontstaan voor er een aardappel gegeten kan worden. Onee geen aardappel we maken er op deze speciale dag samen een frietje van!!

Van begin tot eind een bewustwording voor jong en oud hoe dit proces gaat. Elk jaar zijn er weer verschillende vragen, welke Boerderijwinkel Lensink graag beantwoord. Dat maakt juist deze dag zo leuk.

De boerderijwinkel is deze dag ook geopend waar je producten vind zoals onze aardappelen en aardappel producten, maar ook zo veel mogelijk lokaal zoals: vlees, honing, groente, fruit, eieren en zuivel. Het leuke extraatje is dat je tijdens de Pieperdag ook in de jongveestal mag kijken waar kalfjes vanaf 14 dagen oud staan tot dat ze een jaar of 2 zijn en weer terug mogen naar de melkveehouder waar ze geboren zijn.

De overgebleven aardappelen die te klein, net niet helemaal mooi rond zijn gaan namelijk naar de koeien. Een heerlijk extraatje voor hun en een perfect voorbeeld van kringloop landbouw. Verschillende medewerkers en een tal vrijwilligers maken er samen met  een fantastische dag van.

Wees welkom!

Datum: 7 september 2024
Tijdstip: 10:00 uur tot 16:30 uur
Entree en activiteiten: gratis

Kijk voor meer informatie op: www.lensinkaardappelenaalten.nl

 

Lensink Aardappelen Aalten