HomePronkjewailpad – etappe maand augustus

Pronkjewailpad – etappe maand augustus

Etappe van de maand augustus: Slochteren-Stedum (23 km)

Etappe van de Maand augustus van Slochteren naar Stedum (of omgekeerd – opening zaterdag 5 augustus) zal voor een groot gedeelte door de natuur lopen. Sinds kort is het weer mogelijk over de mooie knuppelbrug door ’t Roegwold te lopen, nadat het lang afgesloten is geweest vanwege de vogelgriep. Naast de Fraeylemaborg zijn er 3 verdwenen borgen op de route. Halverwege is er bij Kloosterkerk Bloemhof in Wittewierum een kleine tentoonstelling over abt Emo. Een mooi stukje geschiedenis over deze bijzondere plek. In Stedum kun je bij de Vlasschuur, tevens rustpunt, terecht voor een kopje koffie of thee. De inkomsten zijn voor de stichting Alzheimer Nederland. Als je de eigenaar treft, dan vertelt hij graag over het bijzonder gebruik van vlas in het Vlasmuseum.

Op het Pronkjewailpad bepaal je zelf wanneer en waar je loopt. Dat geldt ook deels voor de Etappe van de Maand. Je mag namelijk de hele maand de betreffende etappe lopen en zelf ook jouw start- en finishpunt bepalen.

Stempelkaart
Als deelnemer aan de Etappe van de Maand op het Pronkjewailpad, kun je na inschrijving een persoonlijke Pronkjewailpad Etappekaart (stempelkaart) downloaden vanuit Mijn PWP.
Voor informatie over inschrijven en kosten, kijk op inschrijven voor het Pronkjewailpad

Voor een etappe stempelkaart die je zelf op A4 kunt printen betaal je 5 euro. Een uitvouwbare papieren stempelkaart voor de hele route kost 40 euro en is bij diverse verkooppunten verkrijgbaar.

Voor meer informatie klik hier.

Foto’s van het evenement