HomeTour de Boer

Tour de Boer

Ga er op  uit!

Veel mensen vertoeven dagelijks op het mooie platteland; fietsen, wandelen en recreëren in een omgeving die ruimte biedt en rust lijkt uit te stralen. Lijkt, want in feite bruist het platteland ofwel het buitengebied van de gemeenten Oosterhout, Drimmelen, Geertruidenberg, tevens het werkgebied van ZLTO afd. Amerstreek.

Dagelijks zijn boeren en tuinders op hun bedrijven bezig met het verzorgen van hun dieren, hun planten en hun gewassen. Zij doen dat niet alleen vanuit economisch perspectief, maar ook vanuit een stuk bezieling: ”Uw voedsel en uw omgeving is hun zorg”

Verschillende agrarische ondernemers, verenigd binnen ZLO afd. Amerstreek, willen je gastvrij ontvangen en kennis laten met hun bedrijfsactiviteiten. Zij geven je graag uitleg over het houden van koeien,  kippen en varkens en paarden, over het verschil tussen ”gangbare” en biologische landbouw, over het telen en verzorgen van land- en tuinbouw gewassen, over techniek en het omgaan met de hectiek van zaai-, plant- en oogstperioden, over neventakken en nog veel meer. Je kunt er het platteland ‘proeven’ en beleven in de volle breedte.

Ongetwijfeld zul je na afloop van zo’n bezoek met andere ogen door het platteland rijden en wandelen!

 

Kijk voor meer informatie en deelnemende bedrijven op: www.toerdeboer.nl/toer-de-boer/

Foto’s van het evenement