HomeTour de Sallandse Boer

Tour de Sallandse Boer

“Maak een smaakvolle TOUR, slingerend door Salland, naar jou favoriete BOER en geniet van de gastvrije horeca in Olst-Wijhe” Rijdend, wandelend of zelfs steppend, al slingerend door een prachtig deel van ons Sallandse landschap, beleven de deelnemers aan deze activiteit een smaakvolle ervaring van “boer tot bord”.

Salland Boert en Eet Bewust boeren en horeca ondernemers in de gemeente Olst-Wijhe hebben de handen ineen geslagen en samen het arrangement ‘Tour de Sallandse Boer’ bedacht. Een leuk groepsuitje voor bijvoorbeeld een familiedag of personeelsuitje. Programma De horeca ondernemer ontvangt een groep met koffie en wat lekkers. Vervolgens vertrekt de groep naar een boer, voor een excursie van ca. 1,5 uur. Op de boerderij mag de groep naast een rondleiding, helpen met werkzaamheden op de boerderij, een quiz doen of leuke creatieve workshop. Daarna gaat de groep terug naar het horeca bedrijf voor een smakelijke lunch of diner.

Op deze manier wordt de groep op een laagdrempelige manier meegenomen in de ‘boer tot bord’ gedachte. Agrotoerisme Tour de Sallandse Boer laat mensen warm laten lopen voor het boerenland, middels leuke activiteiten en door te genieten van streekproducten. Leon Ripperda, De restauranthouder uit Den Nul (Proeftuin van Salland) zag een kans en is er samen met Karin van der Toorn uit Wijhe, voorzitter van het streekteam van Salland Boert en Eet Bewust mee aan de slag gegaan. Hiermee wordt een betere verbinding gemaakt tussen boer en burger. Salland Boert en Eet Bewust is enthousiast over de samenwerking. 

Een dagje horeca en boerenactiviteit kan op veel manieren ingevuld worden. Er zijn geen vaste programma’s, als je je aanmeldt voor een dagje boerenleven en horeca zijn er veel mogelijkheden. Wil je biggetjes knuffelen, mee de wei in of een boerderijspeurtocht doen? En qua restaurants is er ook genoeg keuze. De invulling kan dus alle kanten op. Leuk voor een familiedag of een bedrijfsuitje’. Vroeger had iedereen wel een boer in de familie. Tegenwoordig is de afstand tot voedselproducenten groter. Daarom is het zo goed om op een leuke manier te laten zien hoe het reilt en zeilt op de boerderij. Zo komen boeren weer dichter bij de consument te staan! Interesse? Meld je aan bij een van de deelnemende horeca bedrijven of boeren!

Deelnemende horeca

  • Brasserie opduur – Den Nul
  • Proeftuin van Salland – Den Nul
  • Schnitzelhuus Ruimzicht – Boskamp
  • Eetcafe de Loswal – Wijhe
  • Café Proathuus – Wijhe
  • Kasteel de Haere – Olst

Deelnemende boeren

  • Melkvee- en varkensbedrijf Schrijver – Wijhe
  • Varkens- en melkveebedrijf Holtkuile – Wijhe
  • Varkensbedrijf Logtenberg – Olst
  • MRIJ Melkveebedrijf Lugtenberg – Olst
  • Melkveebedrijf Peters – Wijhe
  • Melkveebedrijf Wijnhout – Wijhe

Kosten
Lunch:  € 30,00 per persoon
Diner:  € 37,50 per persoon
Minimale groepsgrootte is 10 personen | kinderen tot 12 jaar zijn de helft van de prijs

 

Kijk voor meer informatie en je opgeven op: https://www.sallandboerteneetbewust.nl/tour-de-sallandse-boer/

Foto’s van het evenement