HomeVerlichte Boerderijenroute Maas & Waal

Verlichte Boerderijenroute Maas & Waal

Deze activiteit is uitverkocht!

 

Op 4 januari organiseren de boeren uit Maas & Waal de Verlichte Boerderijenroute!

Tijdens de route van circa 39 kilometer geniet je van een avondvullend programma. Verlichte boerderijen, objecten en voertuigen worden tentoongesteld en via een audiotour kan je luisteren naar verschillende verhalen en achtergronden over de agrarische bedrijven en omgeving.

Op het terrein van Dekkers Maasbommel is een stopplaats waar de boeren gratis warme chocomelk met slagroom uitdelen. Ook is er natuurlijk tijd voor een praatje. Onderweg ontvang je nog lekkere tussendoortjes.

Door de stal rijden
Wat is er nou leuker dan zelf met je auto door te stal te rijden? Bekijk koeien en kalfjes van dichtbij, wat een unieke ervaring.

Kidsjury
Kinderen krijgen een belangrijke rol en kunnen hiermee iets winnen. Door te stemmen op de mooist verlichte boerderij, maken ze kans op een middag met 2 beste vriendjes of vriendinnetjes op de boerderij. Vergeet ook niet een kleurplaat op te halen op de stopplaats en een marshmallow te roosteren.

Audiotour
Tijdens de route kan je luisteren naar geschiedenis over het land van Maas en Waal en verhalen van de boeren. Voor deze audiotour en de bijbehorende route wordt gebruik gemaakt van de izi.TRAVEL app. Mocht je geen gebruik kunnen maken van deze app dan kan je de route via een routeboekje volgen. De route staat hierin uitgeschreven en meer informatie ontvang je uiterlijk één dag voorafgaand aan deze activiteit.

Tas streekproducten
Wil je thuis nagenieten van een tas met heerlijke streekproducten? Dat kan door deze nu mee te bestellen. De goed gevulde streekproducten tas bestaat o.a. fruit, worstenbroodjes, sap, een worstje, eieren, wat zoets en kortingsbonnen. De tas staat, na bestelling, voor je klaar bij de stopplaats in Maasbommel.

Tot slot is er nog een mogelijkheid voor een Meet & Greet met de boer. Wil je een leuke foto met de boer of met jouw gezelschap? We hebben een mooie fotolijst klaarstaan. Ook is het mogelijk om een vers broodje ei te verkrijgen.

De starttijden van de verlichte boerderijenroute zijn tussen 17.00 en 19.30 uur. Een kaartje (per auto) kost € 4,-. Wees er snel bij, want vol = vol.

Deze tocht wordt georganiseerd door: Rijk van Nijmegen BoertBewust.

 

Update 21/12/2023: het maximum aantal aanmeldingen is bereikt. Opgeven voor deze verlichte boerderijenroute is helaas niet meer mogelijk. 

Foto’s van het evenement